Herroepingsrecht

Modelformulier voor herroeping / retour-formulier Kat en Tuin

Wanneer uw aankoop niet aan uw verwachting voldoet, kunt u dit formulier invullen en terugzenden als u de overeenkomst wilt herroepen. Volg graag de onderstaande instructies:

 1. U heeft bij ons 14 dagen bedenktijd ingaande op de dag na ontvangst van de levering van uw bestelling (ook al is deze in uw overleg bij de buren afgegeven)
 2. Meld binnen deze 14 dagen per mail dat u uw bestelling (of een deel daarvan) wenst te herroepen; info@katentuin.nl
 3. Wij verzoeken u vriendelijk om dit formulier goed door te lezen en volledig in te vullen, onjuist ingevulde formulieren zal enige vertraging opleveren in de verwerking en terugbetaling van uw order.
 4. De artikelen dienen, indien mogelijk, in originele staat te zijn en voorzien zijn van originele verpakking. Let op: alle artikelen hebben i.v.m. hygiëne een zichttermijn van 14 dagen en geen gebruikerstermijn.
 5. Dit volledige ingevulde retourformulier samen met de pakbon mee terug te zenden met uw retourzending.
 6. Kat en Tuin gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.
 7. De portokosten en verzendrisico voor retourzending zijn voor eigen rekening en risico.
 8. In geval van weigering van het pakket bij levering of het niet afhalen bij een pick-up point worden de retourkosten die bij ons in rekening worden gebracht door de vervoerder, verrekend met de terugbetaling van uw bestelling.
 9. Na ontvangst van het pakket en ontbinding van uw overeenkomst zal Kat en Tuin u via e-mail op de hoogte brengen en het retourbedrag inclusief eventuele leveringskosten uiterlijk binnen 14 dagen, doch zo snel mogelijk, aan u terug betalen. (Indien alle artikelen in goede staat bij ons zijn aangekomen)

Belangrijke spelregels voor het verpakken van een product, die geretourneerd moet worden:

 1. Let op dat het pakket stevig en goed beschermd ingepakt wordt.
 2. Verpak het pakket precies (indien mogelijk) zoals wij het pakket naar jouw hebben verstuurd. Daarmee bedoelen wij, dat wanneer wij bubbelplastic hebben gebruikt, wij verwachten dat jij deze ook gebruikt. Wanneer iets in een plastic beschermhoes zit, dat je deze ook weer in de plastic beschermhoes doet.
 3. Gebruik nooit ducktape voor het dichtplakken van de doos.
 4. Schrijf niet op een originele doos met een pen of viltstift, gebruik hiervoor papier of een sticker.

Indien deze regels niet opgevolgd worden, dan zullen wij hiervoor kosten berekenen!

Voor vragen, klachten en/of opmerkingen: Tel. +31 6 27420552  of info@katentuin.nl

Wij zullen u via de e-mail aangeven welk adres u als retouradres moet gebruiken; voor een aantal artikelen wijkt dat adres af van ons eigen adres. In het geval dat u het pakket niet naar het juiste retouradres heeft verstuurd, worden de verzendkosten die ons in rekening worden gebracht door de vervoerder voor het doorsturen van het pakket naar het juiste retouradres , verrekend met de terugbetaling van uw bestelling.